Pon

Welkom bij Pon

We zijn een van de grootste bedrijven in Nederland met een omzet van meer dan € 7,3 miljard en ruim 16.000 medewerkers wereldwijd, van wie 6.000 in Nederland. Pon werkt vanuit honderden locaties in 65 landen. We staan midden in de maatschappij en spelen in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Ook ondersteunen we tal van maatschappelijke initiatieven en zijn we actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

 

Ruim 16.000 medewerkers in 65 landen

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autohandelaar en inmiddels toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar zetten we mensen en goederen in beweging.

Tegenwoordig is Pon een wereldwijd opererend bedrijf, actief in vele markten: we zijn de nummer 1-auto-importeur van Nederland met ook een sterke positie in de USA, staan in de wereldwijde top 5 van fietsproducenten en zijn een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (kleppen en afsluiters) en industriële services.

In Nederland zijn we een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door ons is geïmporteerd. Ook reizen dagelijks 140.000 mensen met een van onze mobiliteitskaarten, hebben meer dan 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken dagelijks 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van onze slimme mobiliteitsoplossingen.

We verplaatsen dagelijks miljoenen mensen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon daarom een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen. Van e-bikes tot elektrische graafmachines en van connected car-oplossingen tot mobiliteitskaarten en green shipping.

Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovaties. Pon hanteert hierbij een aanpak die teruggaat tot zijn roots: no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch met als doel ideeën zo snel mogelijk in de praktijk brengen.

We move you to a better world.

125 jaar Pon: van winkel naar wereldspeler

De geschiedenis van Pon.

Eind negentiende eeuw startte Mijndert Pon zijn onderneming. Een kleinschalig familiebedrijf dat zeep, naaimachines en fietsen verkocht. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een wereldwijd opererend concern. Maar of het nu gaat om de Opel-naaimachine of het legendarische Volkswagenbusje: al onze stappen illustreren onze innovatieve ondernemersmentaliteit. 125 jaar later behoren we tot de grootste bedrijven van Nederland.

Onze impact op milieu en maatschappij

Midden in de maatschappij.

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers van onze strategie ‘We move you to a better world’. Dit impliceert dat Pon ernaar streeft om de CO2-uitstoot op een zo actief mogelijke manier te verlagen. Duurzaamheid houdt ook in dat we tal van duurzame oplossingen op de markt brengen: van elektrische en hybrideauto’s en bedrijfswagens tot e-bikes en elektrische graafmachines en van tal van energieoplossingen tot elektrische of hybrideaandrijving van schepen. We hebben impact op het leven van tienduizenden mensen en honderden bedrijven. Bovendien staat bij ons de mens altijd centraal. We zijn immers een familiebedrijf.